Ανακοινώσεις / Κείμενα

Κυβέρνηση Κουίσλινγκ

Η κυβέρνηση της ΝΔ υποταγμένη πλήρως στα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετεί και που την ανέδειξαν στην κυβέρνηση, προχωρά στην ψήφιση ενός περιβαλλοντοκτόνου νομοσχεδίου με συνοπτικές διαδικασίες εν μέσω πανδημίας, και ενώ όλη η Ελληνική κοινωνία, θρηνώντας νεκρούς και μετρώντας τις πληγές της, προσπαθεί να βγει από μια πανδημία. Μια πανδημία που -όπως και όλες οι άλλες- ήρθε από τον συνεχή βιασμό της φύσης, την θυσία της στον βωμό του κέρδους και την ασυδοσία των εταιρειών σε βάρος της ζωής του ανθρώπου.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη φροντίζει να εξαφανίσει ακόμα κι αυτές τις ελάχιστες νομικές διασφαλίσεις που υπήρχαν για να προστατεύουν το περιβάλλον από τις ρυπογόνες και καταστρεπτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, εξαφανίζοντας όλες τις υποχρεώσεις των εταιρειών και ακυρώνοντας -ή εκχωρώντας στις ίδιες τις εταιρείες- όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Φροντίζει να ρυθμίσει φωτογραφικά όλα τα εκκρεμή ζητήματα που δημιουργούσαν προβλήματα στην καταστροφική εξορυκτική δραστηριότητα της Eldorado στην Χαλκιδική για να αποτελειώσει το έγκλημα που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε με τις υπογραφές των Σουφλιά, Πάχτα, Παπακωνσταντίνου.

Τέτοια υποταγή στα ξένα συμφέροντα και τέτοιον ραγιαδισμό, έχει να επιδείξει κυβέρνηση από τη εποχή των Κουίσλινγκ.