Ανακοινώσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην εφαρμογή του ν. 3230/2003… ή το θέατρο του παραλόγου.

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

– Στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 09.09.2017 ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε: ‘’ Αν καταστρέψουμε το περιβάλλον δε θα έχουμε παραγωγή στη χώρα’’, αναφερόμενος ευθέως στην επένδυση της EldoradoGold στη περιοχή μας.

– Την επομένη η EldoradoGold με εκβιαστικό τρόπο ανακοίνωνε την αναστολή των εργασιών της για όλο το επενδυτικό της σχέδιο από τις 22.09.2017.

– Έκτοτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαγκωνίζονται για το ποιο απ’ όλα θα πρωτοστατήσει στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εν λόγω εταιρίας.

– Την μεθεπόμενη ο στρατός της εταιρίας καταλαμβάνει με τις ευλογίες των υπερασπιστών της έννομης τάξης το αρμόδιο υπουργείο, απαιτώντας, υπογραφές και άδειες έτσι ώστε τα αφεντικά τους να ληστέψουν τον ορυκτό μας πλούτο και να βυσσοδομήσουν στο μέλλον του τόπου μας.

– Την άλλη μέρα ο αρμόδιος υπουργός άρχισε να υπογράφει άδειες και σύμφωνα με δηλώσεις του, στο εκατό τοις εκατό του έργου της Ολυμπιάδας!!!

– Την άλλη, της άλλης μέρας, τέσσερις συντοπίτες μας φορτώθηκαν από τα δικαστήρια του κράτους που διοικεί η σημερινή κυβέρνηση, με καταδίκες διότι αντέδρασαν στο ξεπάτωμα του τόπου μας από ξένα funds. Τις επόμενες μέρες τον ίδιο δρόμο, θα βαδίσουν κι άλλοι.

– Η κυβέρνηση διαλαλεί για διαιτησίες που υποτίθεται θα λύσουν τον γόρδιο δεσμό, με διαιτητές, εκείνους που ‘’σφύριζαν’’ παλιότερα υπέρ της αντίπαλης μας ομάδας.

– Οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολό τους, τον καιρό της εφαρμογής των μνημονίων προέτρεπαν και εξακολουθούν να προτρέπουν τις κυβερνήσεις, στην απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων (πως αλλιώς θα είχαν φτηνά εργατικά χέρια στις επιχειρήσεις τους τα αφεντικά τους και οι φίλοι τους), από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το μέλλον των 850 περίπου εργαζομένων της Eldorado.

Εν τω μεταξύ χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες της Χαλκιδικής αγωνιούν για τις δουλειές τους, διότι σύμφωνα με την ΜΠΕ της ίδιας της εταιρίας κινδυνεύουν αφού η καθαρότητα του περιβάλλοντος απειλείται άμεσα. Και είναι αυτή η καθαρότητα που τους καθιστά βιώσιμους. Ο τουρισμός, το εμπόριο, η αλιεία, η γεωργία, η κτηνοτροφία, οι κατασκευές που αντιπροσωπεύουν το ογδόντα τοις εκατό της οικονομίας του δήμου Αριστοτέλη, σύμφωνα πάντα με μελέτες της Eldorado, θα γίνουν θυσία στις κονόμες των μετόχων της.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις πρακτικές της εταιρίας και της κάθε αρμόδιας αρχής, που με τις πράξεις τους θέλουν να μας διώξουν απ’ τον τόπο μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους της περιοχής να σηκώσουν πάλι περήφανα το ανάστημά τους που για διάφορους λόγους τελευταία, υπέστειλαν.

Διατυμπανίζουμε προς κάθε κατεύθυνση: ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ELDORADO ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

Ουρανούπολη 17.09.2017