Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Συμπαράσταση από το ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. στους διωκόμενους αγωνιστές των Σκουριών Χαλκιδικής

Η οικολογική οργάνωση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, με προσωρινή έδρα στο Μαρούσι – Αθήνα που έχει σαν κύρια αποστολή από το καταστατικό της την προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των ζώων για μια κοινή και επί ίσους όρους συμβίωσης με τον άνθρωπο, με αγωνία παρακολουθεί αυτά που γίνονται στην περίπτωση των Σκουριών της Χαλκιδικής.

Ανησυχούμε βλέποντας την ασυδοσία μιας εταιρείας να παρανομεί σε όλες τις δραστηριότητές της στην περιοχή και αντί να διώκεται αυτή, διώκονται και δικάζονται κάτοικοι που απλά εκπληρώνουν την Συνταγματική τους υποχρέωση, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Ζητούμε από την πολιτεία να κάνει άμεσα διοικητικές πράξεις τα πορίσματα των εκθέσεων των επιθεωρητών περιβάλλοντος.

Ζητούμε επίσης από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις δραστηριότητες της εταιρείας, εφαρμόζοντας την απόφαση υπουργού της, καθώς η εταιρεία έχει παραβεί σημαντικούς όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την οποία υποχρεούται να εφαρμόζει.

Θεωρούμε αδιανόητο να κωλυσιεργεί και να μην παίρνει αποφάσεις επιτρέποντας την δημιουργία μη αναστρέψιμων καταστάσεων.

Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται να σώσουν ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥΣ και ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ από μια παρανοϊκή-Φαραωνική και καταστροφική για το περιβάλλον δραστηριότητα.

Υπογραφές
Γιώργος Κόκκαλης (Γραμματέας)
Βασίλης Σωτηριάδης (Ταμίας)
Αθήνα 07/03/2017

Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 – Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ