Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Συμπαράσταση από τον Σύλλογο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών Λέσβου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΚ. ΛΟΥΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
<< ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ >>
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Ιστοσελίδα http://www.delfini1922.gr Email delfini33@gmail.com

ΣΚ. ΛΟΥΤΡΩΝ 7 -3- 2017 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 5 / 2017

Ο Σύλλογος Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών Λέσβου «Το Δελφίνι» που στο καταστατικό του έχει σαν σκοπό, εκτός των άλλων και την προστασία του περιβάλλοντος, με αγωνία παρακολουθεί αυτά που γίνονται στην περιοχή των Σκουριών της Χαλκιδικής.

Ανησυχούμε βλέποντας την καταστροφή που συντελείτε από τις δραστηριότητές της εταιρίας που ασχολείται με την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή και αντί να διώκεται αυτή, διώκονται και δικάζονται κάτοικοι που απλά εκπληρώνουν την Συνταγματική τους υποχρέωση, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Ζητούμε από την πολιτεία να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της σύμφωνα και με τα πορίσματα των εκθέσεων των επιθεωρητών περιβάλλοντος.

Ζητούμε επίσης από την κυβέρνηση να επιληφθεί άμεσα στα προβλήματα που δημιουργούνται καθώς η εταιρεία έχει παραβεί σημαντικούς όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την οποία υποχρεούται να εφαρμόζει.

Θεωρούμε ότι η κωλυσιεργία στην λήψη των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν, δημιουργεί καταστροφές και καταστάσεις μη αναστρέψιμες στο περιβάλλον.

Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται να σώσουν τα δάση τους, τα νερά τους και τον τόπο τους, από μια εξαιρετικά καταστροφική για το περιβάλλον δραστηριότητα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Δημ. Παπαχρυσός
Η Γ. Γραμματέας: Μαρία Δασκάλου