Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Επιστολή στήριξης από το ΠΑΝΔΟΙΚΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
PAN-HELLENIC NETWORK OF ECOLOGICAL ORGANIZATIONS

Βόλος 05/03/2017, ΠΑΝΔΟΙΚΟ2016-17/67

Η ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) παρακολουθεί, από πολύ καιρό τώρα, την καταστροφή του περιβάλλοντος που συντελείται στη Χαλκιδική, από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ». Η ανοχή των Ελληνικών Αρχών επιτρέπει την ασυδοσία της εταιρείας η οποία παρανομεί σε όλες τις δραστηριότητές της στην περιοχή. Αντί όμως να διώκεται αυτή,  διώκονται και δικάζονται κάτοικοι που απλά εκπληρώνουν την Συνταγματική τους υποχρέωση,  που είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Ζητούμε από την πολιτεία να κάνει άμεσα διοικητικές πράξεις τα πορίσματα των εκθέσεων των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Ζητούμε επίσης από την κυβέρνηση  να σταματήσει άμεσα τις δραστηριότητες της εταιρείας, εφαρμόζοντας απόφαση υπουργού της, καθώς η εταιρεία έχει παραβεί σημαντικούς όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την οποία υποχρεούται να εφαρμόζει. Θεωρούμε αδιανόητο να κωλυσιεργεί και να μην παίρνει αποφάσεις επιτρέποντας την δημιουργία μη αναστρέψιμων καταστάσεων.

Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται να σώσουν ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ και την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της περιοχής, από μια καταστροφική για το περιβάλλον δραστηριότητα.

Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους αγωνιστές, που δικάζονται στις 13/03/2017 και ζητάει την αθώωσή τους. Το μόνο τους «έγκλημα» είναι η υπεράσπιση του περιβάλλοντος για την προστασία της υγείας των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Η Επταμελής Γραμματεία του ΠΑΝΔΟΙΚΟ

Ν. Ασλάνογλου (Βέροια), Ι. Βερβερίδης (Ιερισσός), Κ. Βολιώτης (Βόλος), Γ. Καλλιαμπέτσος (Αθήνα), Παν. Κατσουλάκος (Μακρακώμη), Γ. Παλαμάρης (Κορινθία), Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα)