Δελτία Τύπου

Ο Ν.Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την προσπάθεια της «Ελληνικός Χρυσός» να ποινικοποιήσει το δικαίωμα ελεύθερης γνώμης και ψήφου του Ευρωβουλευτή

Βρυξέλλες, 1/2/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής την προσπάθεια της «Ελληνικός Χρυσός» να ποινικοποιήσει το δικαίωμα ελεύθερης γνώμης και ψήφου του Ευρωβουλευτή

Πλήρης στήριξη του Νότη Μαριά από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριο Ταγιάνι.

Την απειλητική συμπεριφορά της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» κατήγγειλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα 1/2/2017 στην κατάμεστη αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης του Νότη Μαριά:

«Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ενημερώσω εσάς και το Σώμα για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη ενάντια στο δικαίωμα των Ευρωβουλευτών να ασκούν ελεύθερα το λειτούργημά τους.

Στις 24 Ιανουαρίου συμμετέχοντας ως μέλος της Επιτροπής Αναφορών εξέφρασα τις απόψεις μου στηρίζοντας και ψηφίζοντας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος την Αναφορά δύο πολιτών της Ε.Ε. κατά των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική.

Προχθές έλαβα επιστολή από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» που διενεργεί τις παραπάνω εξορύξεις χρυσού, η οποία στην ουσία ποινικοποιεί το δικαίωμά μου της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και ψήφου κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Ευρωβουλευτή.

Καταγγέλλω την απειλητική αυτή συμπεριφορά της «Ελληνικός Χρυσός», δηλώνω ότι δεν πτοούμαι από τις απειλές τους και καλώ εσάς κύριε Πρόεδρε, ως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προβείτε εσείς στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμά μας να ασκούμε τα καθήκοντά μας ελεύθερα ως ευρωβουλευτές και να μην υφιστάμεθα τις απειλές από οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση.»

Επισυνάπτεται σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά και την στήριξή του από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριο Ταγιάνι.

https://youtu.be/sHFXOz-M4Mc