Ανακοινώσεις / Εκδηλώσεις

30/9 Θεσσαλονίκη – Συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού – χαλκού

Σας καλούμε, την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη, 8:00 μ.μ. στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στη συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού – χαλκού στη Χαλκιδική. Σε έναν αγώνα ζωής για το δίκιο και τη σωτηρία ενός τόπου. Σε μια γιορτή αλληλεγγύης, σε μια συνάντηση ανθρώπων που αγωνίζονται για αυτά που αξίζουν να σωθούν.

Μαζί μας θα είναι ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Σπύρος Γραμμένος, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies, και οι Χαϊνηδες.

Η χρόνια πολιτική διαπλοκή επένδυσε στο να παραδοθεί η Β.Α. Χαλκιδική στα εξορυκτικά συμφέροντα σε βάρος του περιβάλλοντος και του συνόλου των υπολοίπων οικονομικών δραστηριοτήτων. Η Ελληνικός Χρυσός και η καναδική Eldorado Gold -με αποδεδειγμένες παραβιάσεις νόμων και περιβαλλοντικών όρων- συνεχίζει να εκτελεί το καταστροφικό εξορυκτικό της πλάνο.

Για την κοινωνία, η προστασία των κοινών πόρων ζωής είναι ταυτόχρονα δικαίωμα και υποχρέωση. Θεωρούμε βασικό στοιχείο της δημοκρατίας, οι κυβερνήσεις να μη διευκολύνουν εταιρικά συμφέροντα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής ευημερίας, να μη συμβιβάζονται με τετελεσμένα που δημιουργούν οι εταιρείες με παράνομους και παραπλανητικούς τρόπους, και να μην εγκλωβίζονται στο δόγμα της μίας και μόνης εναλλακτικής πρότασης που καταστρέφει έναν ολόκληρο τόπο σήμερα και στο διηνεκές.

Το εξορυκτικό σχέδιο για τη ΒΑ Χαλκιδική – του οποίου οι καταστροφικές συνέπειες έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά, και δεν έχει την κοινωνική συναίνεση (ούτε καν την κοινωνική ανοχή) – δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, δεν μπορεί να γίνεται αφορμή διώξεων και ποινικοποίησης κοινωνικών αγώνων, δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται νομοθετικά κενά και πολιτική διαπλοκή για να προχωρήσει.

Στις 30 του Σεπτέμβρη δημιουργούμε ξανά μια γιορτή αλληλεγγύης, ένα αντάμωμα ανθρώπων που αγωνίζονται γι’ αυτά που πρέπει να σωθούν. Για να φωνάξουμε, να τραγουδήσουμε … και να προστατέψουμε το δίκιο ενός τόπου.

Αγωνιζόμαστε να σώσουμε τη Β.Α. Χαλκιδική απ’ τη μανία των εξορύξεων, και το δίκιο θα νικήσει.


2016_09_30_concert_web

Στα παρακάτω σημεία προπώλησης, μπορείτε να βρείτε κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα για τη είσοδο στη συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού (Θεσ/κη 30/9):

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΡΙΣΟΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΣΙΜΙΣΚΗ
Τρίτη 19.00-21.00, Τετάρτη 12.00-15.00, Πέμπτη 19.00-21.00

ΛIMANI ΘEΣΣAΛONIKHΣ ΣTO ENTEYKTHPIO ΣYNTAΞIOYXΩN & YΠAΛΛHΛΩN OΛΘ
ΣTO IΣOΓEIO TOY KTIPIOY ΔIOIKHΣHΣ ΣTON ΠPΩTO ΠPOBΛHTA
ΔEYTEPA-ΠAPAΣKEYH, 10.00-14.00

BIBΛIOΠΩΛEIO KENTPI
ΔHMHTPIOY ΓOYNAPH 22, ΘEΣΣAΛONIKH

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
ΑΛ. ΣΩΒΛΟΥ 28, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MOYΣIKΟN KAΦENEION «PAΛENTANO»
ΠAΠAΦH 200, AN.ΘEΣΣAΛONIKH

PEOPLE OF THE WORLD Travel Group
MHTPOΠOΛEΩΣ 6, ΘEΣΣAΛONIKH
ΔEYTEPA-ΠAPAΣKEYH, 10.00-14.00

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 77 ΣΥΝΔΙΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΑΞΥΔΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ