Δημοσιεύματα

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Πηγή: Μακεδονία

Περίπου 200 αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν το πρωί πορεία προς τα Δικαστήρια

xrysos_diamartyria3_photo

Για τις 13 Μαρτίου 2017 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, των 21 ατόμων που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, πριν από περίπου 3,5 χρόνια. Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αναβλήθηκε -όπως αναμενόταν- λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων.

Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης κάτοικοι της Χαλκιδικής για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους. Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν φτάσει από χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησαν ολονύκτια διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, ενώ το πρωί κινήθηκαν με πορεία προς τα δικαστήρια. Μετά τη χορήγηση της αναβολής, οι ίδιοι αποχώρησαν από το δικαστικό μέγαρο πραγματοποιώντας μία ακόμη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Σήμερα δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία» ανέφερε νωρίτερα η Μελαχροινή Λιάκου, μέλος του κινήματος SOS Χαλκιδική, υποστηρίζοντας ότι τα κατηγορητήρια είναι κατασκευασμένα και στόχο έχουν να εγκλωβίσουν όλους τους κατοίκους που είναι ενάντια στην εξόρυξη σπίτια τους.

Με ανακοίνωσή του χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε «την αλληλεγγύη του στους κατηγορούμενους» και τόνισε «πως οι χαλκευμένες κατηγορίες δεν πρόκειται να κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων για τη σωτηρία του τόπου τους από την καταστροφή».

Αναφορικά με την ανακοίνωση αυτή, η κα Λιάκου δήλωσε στο makthes.gr ότι αυτή τη στιγμή «από λόγια έχουμε χορτάσει» και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει. «Ή θα είναι με την κοινωνία ή θα είναι με την εταιρία», είπε τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι 21 κατηγορούμενοι είναι μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, η οποία εκδηλώθηκε το Φεβρουάριο του 2013. Η βασική κατηγορία που τους αποδίδεται είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.