Δημοσιεύματα

Μεγάλη πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Πηγή: Alterthess

Άλλη μια πορεία ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις που σχεδιάζονται στη Β. Ελλάδα και υλοποιούνται ήδη στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που η καναδική Eldorado Gold και η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, απειλώντας να μετατρέψουν τον Κάκαβο σε κρανίου τόπο.

H πορεία ξεκίνησε από την πλατεία ΧΑΝΘ, συνέχισε στις οδούς Τσιμισκή, Βενιζέλου, Λ. Νίκης και κατέληξε στον Λευκό Πύργο με τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής να τοποθετούν στην κεφαλή της πορείας το σήμα του SOS φτιαγμένο από κλαδιά κισσού. Συνθήματα όπως «εξόρυξη δεν γίνεται μην τρέφεται ελπίδες αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες» «Θεσσαλονίκη ξυπνα στη σκόνη θα πνιγείς απ τα χρυσωρυχεία Κιλκίς Χαλκιδικής» αλλά και άλλα που απέδιδαν ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνέχιση της καταστροφής ακούστηκαν από τους διαδηλωτές σε μια πορεία που αριθμούσε περισσότερους από 7.000 συμμετέχοντες από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Παράλληλα στην πορεία έδωσαν το παρών εκπρόσωποι όλων των επαγγελμάτων που απειλούνται με καταστροφή από την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στις Σκουριές όπως αλιείς, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και εργαζόμενοι σε τουριστικά επαγγέλματα.

Οι κάτοικοι τόσο της Χακιδικής όσο και της Θεσσαλονίκης δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναμονή και πως η δραστηριότητα της εταιρείας πρέπει επιτέλους να σταματήσει.