Δημοσιεύματα

Νεκρός 52χρονος εργαζόμενος στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός

Πηγή: Στο Κόκκινο

Σταυρούλα Πουλημένη

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες» στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 52χρονου εργαζόμενου.

ergatiko-atixima1456750078

Σύμφωνα με πληροφορίες το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί στην στοά 118 όταν μέρος της οροφής της στοάς αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε τον 52χρονο γομωτή-πυροδότη.

Σύμφωνα με τον Χρ. Ζαφειρούδα, πρόεδρο του ενός εκ των τεσσάρων σωματείων των εργαζόμενων της Ελληνικός Χρυσός αναμένεται στο σημείο να φτάσουν στελέχη της Επιθεώρησης Μεταλλείων προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Tον Ιούνιο του 2015 σημειώθηκε ακόμη ένα εργατικό ατύχημα που οφειλόταν σε πτώση της οροφής της στοάς με τον εργαζόμενο να διαφεύγει τον κίνδυνο.

Είναι γνωστό ότι στην περιοχή και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική κατά διαστήματα συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα στα οποία όμως δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα ούτε υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για αυτά.

Το μεταλλείο των «Μαύρων Πετρών» βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από το Στρατώνι, 20 χλμ από την Ολυμπιάδα και 35 χλμ από τις Σκουριές.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Eduardo Mοura και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, διαβεβαιώνοντας τους οικείους του για την αμέριστη συμπαράσταση της εταιρείας σε κάθε ανάγκη τους.