Δημοσιεύματα

Π. Σκουρλέτης στην συνάντηση με την Eldorado: Η Ελλάδα δεν είναι αποικία

Από το Alterthess

Συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της Eldorado Gold Πολ Ράτι με τον υπουργό Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

«Είμαστε εδώ ως επενδυτές και όχι για να κάνουμε πολιτική» δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της εταιρείας Πολ Ραιτ.

Ο υπουργός Π. Σκουρλέτης τόνισε «είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση καλοσωρισαμε τον κ. Ράιτ στο υπουργείο και τον ρωτήσαμε εάν θεωρεί την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με κανόνες και νόμους και όχι αποικία».

«Τους είπαμε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα λύνονται με διάλογο θέσαμε ένα ερώτημα στον κ. Ράιτ εάν ενδιαφέρεται για την επένδυση όμως ο κ. Ράιτ μπήκε σε ξένα χωράφια της πολιτικής. Όμως για να ξεκινήσει ο διάλογος πρέπει η Eldorado Gold να πάρει πίσω την απόφαση της για αναστολή του επενδυτικού της πλάνου. Δεν μπορούμε να συζητούμε υπό καθεστώς εκβιασμών» σημείωσε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και εκεί και αλλού και η κυβέρνηση θα κινηθεί αταλάντευτα με αυτές τις αρχές» κατέληξε.

Το πρωί εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο , ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Να θυμίσουμε πως η εταιρεία ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων στις Σκουριές εκβιάζοντας για να τις δοθούν άμεσα άδειες τις οποίες δεν είχε όλο αυτό το διάστημα και άρα λειτουργούσε παράνομα.Χθες το υπουργείο προχώρησε στην έγκριση της επιβολής προστίμων ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για παραβάσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και διαπίστωσε το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν έξω από το καναδικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη οι επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού δηλώνοντας πως δεν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της Eldorado Gold.