Δημοσιεύματα

«Τα μαζεύει» από τις Σκουριές η Eldorado Gold

Η καναδική εξορυκτική εταιρεία Eldorado Gold (μητρική της Ελληνικός Χρυσός), κλιμακώνει την πίεση προς το Κράτος, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, απειλώντας ότι αν δεν της δοθούν αυτά που θέλει θα φύγει από τη Χαλκιδική και την Ελλάδα. Αν και παρανομεί συστηματικά και κατ΄εξακολούθηση (βλ. βεβαιωμένες παραβάσεις από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος) ασκεί επικοινωνιακή πίεση για να πάρει αυτά που δεν δικαιούται και ακόμη ελέγχονται.

—-

Από την Εφημερίδα των Συντακτών

skouries13
Συντάκτης: efsyn.gr

Η καναδική εταιρεία ορυχείων Eldorado Gold ανακοίνωσε ότι αναστέλλει μεγάλο μέρος της κατασκευής και ανάπτυξης ορυχείων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σταματάει την κατασκευή στο ορυχείο των Σκουριών και προειδοποιεί ότι θα κάνει το ίδιο για το ορυχείο στην Ολυμπιάδα αν δεν λάβει την άδεια μέχρι το τέλος Μαρτίου.
skouries_2Γιώργος Τσιάρας

Έχει σταματήσει κατασκευαστικές εργασίες στον Λόφο Περάματος και τις Σάπες αλλά θα μπορούσε να τις ξαναρχίσει στο μέλλον, πρόσθεσε.

Τέλος, η εταιρεία μελετά αν θα αναστείλει στο μέλλον την επέκταση του ορυχείου στο Στρατώνι, στο οποίο απομένουν περίπου τρία χρόνια ζωής.

Για τις εξελίξεις αναμένεται σήμερα το πρωί (11:00) συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της εταιρείας.
skouries_rypansi