Ανακοινώσεις

Η δίκη για την “Τσικνοπέμπτη της καταστολής” (συνεχής ενημέρωση)

16:00 Ολοκληρώθηκε η δίκη. Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις κάτοικοι της Χαλκιδικής που δικάστηκαν την Δευτέρα για την υπόθεση της «Τσικνοπέμπτης της καταστολής», ενώ ένοχος κρίθηκε ο τέταρτος με βάση τον νόμο περί κατοχής φωτοβολίδων, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών και 200 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή.

10:30 Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου όπου θα δικαστούν τέσσερις κάτοικοι της Ιερισσού, για τα γεγονότα της 7ης Μαρτίου 2013 (Τσικνοπέμπτη).

20151123_104219

——-

Στην Ιερισσό, την Τσικνοπέπτη του 2013, εισέβαλλαν εκατοντάδες πάνοπλοι άντρες των ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, και έπνιξαν το χωριό στα χημικά για ολόκληρη τη μέρα. Δε δίστασαν να κάνουν ρίψεις ακόμη και στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ενώ απέκλεισαν την πρόσβαση γιατρών και γονέων στο σχολικό κτήριο που είχε μετατραπεί σε θάλαμο αερίων. Μία μαθήτρια και ένα 11μηνο βρέφος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η εισβολή, με δικαιολογία τις έρευνες κατ΄οίκον, κράτησε πολλές ώρες, και κατέληξε με τη σύλληψη τεσσάρων κατοίκων, οι οποίοι και δικάζονται σήμερα.

Διαβάστε:
«Μη με κοιτάτε Φοβάμαι…»

Ιερισ-SOS: Η κυβέρνηση μας κήρυξε πόλεμο και μας βομβαρδίζει

Ιερισσός όπως Λωρίδα της Γάζας

Δεν είναι η Γάζα… είναι η Ιερισσός

Το φακέλωμα των παιδιών

Δείτε:
Σκηνές από την εισβολή στην Ιερισσό (video)

Ιερισσός, τι δεν καταλαβαίνεις;