Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Μεγάλης Παναγίας για τα γεγονότα της Παρασκευής 25/9 στο Παλαιοχώρι

Ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής καταγγέλλει τον τραμπουκισμό και τον εκβιασμό που δέχθηκαν οι μικροπωλητές της Λαϊκής Αγορά Παλιοχωρίου, την Παρασκευή 25/9/2015 από εγκάθετους “εργαζόμενους” της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Από νωρίς το πρωί απαιτούσαν εκβιαστικά από τους μικροπωλητές να υπογράψουν σε ένα χαρτί ότι στηρίζουν την επένδυση και τους εργαζόμενους (!), για να εξακολουθήσουν να εργάζονται στη Λαϊκή του Παλαιοχωρίου και τις επόμενες Παρασκευές.

Προς τιμήν τους οι περισσότεροι δεν υπέγραψαν και οι δήθεν εργαζόμενοι συνέχισαν το έργο τους εξαπολύοντας απειλές προς μέλη του συλλόγου μας προερχόμενα από τον κλάδο της μαναβικής, τα οποία με αξιοπρέπεια και θάρρος αντιμετώπισαν τη μανιασμένη αγέλη των υπαλλήλων της Eldorado.

Καταγγέλλουμε επίσης την Ελληνικός Χρυσός για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει δημιουργήσει στην περιοχή αλλά και για την επικοινωνιακή της προσπάθεια να αναδείξει τη μεταλλευτική ως τη μοναδική δραστηριότητα της περιοχής.

Δε θα ανεχτούμε άλλες τέτοιες συμπεριφορές απέναντι σε μέλη του συλλόγου μας και επιφυλασσόμεθα για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

1