Δημοσιεύματα

Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών και προσαγωγές στην πορεία στον Κάκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Πηγή: Alterthess

Πορεία στον Κάκκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού διοργανώθηκε σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου με σύνθημα «Όχι στην αναμονή, στην αναβολή, στα λόγια, στις υποσχέσεις, στην αδράνεια, στις διώξεις, στην αναβολή, στα ψεύτικα διλήμματα, στην καταστολή, στο φόβο». Μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη αλλά και μέλη κινημάτων από όλον τον κόσμο βρέθηκαν στον Κάκκαβο προκειμένου να διαδηλώσουν. Στην περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ισχυρές- προχώρησαν μάλιστα σε εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον των συγκεντρωμένων. Παράλληλα, η αστυνομία κυνήγησε τους διαδηλωτές έως το σημείο που ήταν σταθμευμένα τα οχήματα τους, κάνοντας παράλληλα αλόγιστη χρήση χημικών. Ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν διαδηλωτές πριν αποχωρήσει, ακινητοποιήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσήγαγαν και τα 70 άτομα που επέβαιναν σε αυτό. Πέρα από τις 70 αυτές προσαγωγές, υπήρξαν άλλες 4.

Συνεχής ενημέρωση:

16:45: Εκτός από τις 4 προσαγωγές λίγο νωρίτερα, και τα 70 άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο που ακινητοποιήσαν οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προσαχθεί. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρονται στο ΑΤ Πολυγύρου.

16:40: Σύμφωνα με πληροφορίες 4 είναι οι προσαγωγές.

Να σημειωθεί πως πέρα από το ακινητοποιημένο λεωφορείο με 70 περίπου διαδηλωτές, η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει κι άλλα 2 λεωφορεία άδεια και δεν τους επιτρέπει να φύγουν ώστε να πάρουν τους διαδηλωτές που έχουν φτάσει με τα πόδια περίπου έως το Χονδρό Δέντρο.

16:23: Ακινητοποιημένο εξακολουθεί να βρίσκεται ένα λεωφορείο με διαδηλωτές στο βουνό. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι διαδηλωτές δέχτηκαν λεκτική επίθεση από την αστυνομία και αυτήν την ώρα γίνεται έλεγχος ενώ στο σημείο σπεύδει δικηγόρος.

16:09: Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει λεωφορείο πριν αποχωρήσει με τους διαδηλωτές να βρίσκονται μέσα.

16:00: Σε αλόγιστη χρήση δακρυγόνων προχώρησε η αστυνομία εναντίον διαδηλωτών. Μάλιστα αστυνομικές δυνάμεις κυνήγησαν για μεγάλη απόσταση τους διαδηλωτές έως και το σημείο που ήταν σταθμευμένα τα οχήματα τους. Οι διαδηλωτές αποχωρούν πανικόβλητοι.

15:26: Περικυκλωμένοι βρίσκονται οι διαδηλωτές στην πορεία στον Κάκκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Αστυνομικές δυνάμεις τους πετούν δακρυγόνα και από την πλευρά του ορύγματος και από την πλευρά του εργοστασίου εμπλουτισμού. Η διαδήλωση δεν έχει διαλυθεί, οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο.

15:19: Δακρυγόνα και από την πλευρά του ορύγματος.

14:54: Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών. Ένας διαδηλωτής με λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρεται στο κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

14:46: Δακρυγόνα από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών που συμμετέχουν στην πορεία. Σε όλη την περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές οπισθοχωρούν.