Δημοσιεύματα

Πορεία κατοίκων στις Σκουριές- Μία σύλληψη διαδηλωτή

Από το Alterthess

Αφέθηκε ελεύθερος ο διαδηλωτής που συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων και αλληλεγγύων που εναντιώνονται στις εξορύξεις χρυσού, στις Σκουριές. Ο διαδηλωτής κατηγορείται για αντίσταση και στάση κατά της αρχής και θα οριστεί τακτική δικάσιμος. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσαγωγή έγινε όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να παρακάμψουν το μπλόκο της αστυνομίας στο βουνό και κινήθηκαν προς στο δάσος. Αρχικά οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν παρά το κρύο στο κόμβο της Μεγάλης Παναγιάςκαι στη συνέχεια πλησίασαν από πλάγιο δρόμο το βουνό.

Να αναφερθεί ότι μετά την σύλληψη οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός και μόλις αφέθηκε ελεύθερος ο διαδηλωτής αποχώρησαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια στιγμή που κάτοικοι διαδήλωναν ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές, στην τοποθεσία Χονδρό Δένδρο πραγματοποιούνταν αντισυγκέντρωση εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και κατηγορούν τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη για εμπαιγμό καθώς όπως λένε η κυβέρνηση προβάλλει εμπόδια στις εργασίες τους ενώ παράλληλα προαναγγέλλουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις στα χωριά , στα εργοτάξια και στα Υπουργικά Γραφεία.

«Το χιόνι και το κρύο δεν μας πτοούν. Διαδηλώνουμε και ζητάμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή που προκαλεί η επένδυση στις Σκουριές και να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών» επισήμανε ο Σωτήρης Τσόκας, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, σύμφωνα με το ΑΠΕ

«Δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επένδυση, αλλά είμαστε αντίθετοι με την καταστροφή που προκαλεί η επένδυση» τόνισε ο κ. Τσιόκας.

«Άμεση παύση εργασιών – Να σταματήσει τώρα η καταστροφή.
Κανένα τετελεσμένο για την Eldorado – Για να μπορέσει η περιοχή να γίνει αξιοβίωτη.
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των 350 αγωνιστών » αναφέρουν στο κάλεσμά τους για την σημερινή πορεία οι κάτοικοι που αντιτίθενται στις εξορύξεις χρυσού και στην καταστροφή του Κακάβου από τις εργασίες της εταιρείας.