Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Ψήφισμα 3ου Πανελληνίου επιστημονικού συνεδρίου μελισσοκομίας

ΨΗΦΙΣΜΑ

3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Για την Μεταλλευτική Δραστηριότητα στην Χαλκιδική

και την τοποθέτηση Ανεμογεννητριών στο νησί της Πάρου

ΑΘΗΝΑ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Εμείς οι Έλληνες Μελισσοκόμοι, ενημερωθήκαμε στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Μελισσοκομίας, για την μεταλλευτική δραστηριότητα στην Χαλκιδική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας και το σχέδιο τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο νησί της Πάρου.

Α. εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις επιπτώσεις αυτών των δραστηριοτήτων στην ευζωϊα των κατοίκων, στο περιβάλλον και ως εκ τούτου στην πρωτογενή παραγωγή. Ιδιαίτερα ανησυχούμε για τις καταστροφικές επιπτώσεις στις μέλισσες και τα προϊόντα που παράγουν.

Η απώλεια της δραστηριότητας των μελισσών συνεπάγεται και τη διακοπή της σημαντικότερης προσφοράς τους, που είναι η επικονίαση των αυτοφυών και καλλιεργούμενων, και την υποβάθμιση των περιβάλλοντος.

Β. συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για την ζωή, τον τόπο, το περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών τους

Συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους της Πάρου, που αγωνίζονται για να σώσουν το περιβάλλον του νησιού τους και το μέλλον τους

Γ. Απαιτούμε την ακύρωση του σχεδίου κάλυψης της Πάρου με ανεμογεννήτριες

Απαιτούμε την άμεση διακοπή της καταστροφής της Χαλκιδικής αλλά και όλης της Β. Ελλάδας και την αποκατάσταση του ήδη κατεστραμμένου φυσικού περιβάλλοντος.