Ανακοινώσεις

Γυναίκες αλυσοδέθηκαν στην πύλη του εργοταξίου των Σκουριών (συνεχής ενημέρωση)

Τρίτη 19:00

Ο συγκεντρωμένος κόσμος παραμένει στη θέση «Χοντρό Δέντρο» σε αναμονή για την ψήφιση των σχετικών διατάξεων που θα νομιμοποιήσουν τις μέχρι σήμερα παράνομες οικοδομικές εργασίες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ στις Σκουριές.

Ο κόμβος είναι αποκλεισμένος από νωρίς το μεσημέρι όπου οι συγκεντρωμένοι μεταφέρθηκαν μετά τη διαμαρτυρία στην πύλη του εργοταξίου των Σκουριών.

Υπερασπιζόμαστε το κοινό συμφέρον. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας. Ο αγώνας με την διαπλοκή μπορεί να μοιάζει άνισος, είναι όμως δίκαιος.

Ρωτάμε όσους βουλευτές θα δεχτούν να «νομιμοποιούν» τα «παράνομα» με την ψήφο τους για ποιον λόγο βρίσκονται στη Βουλή, αν όχι να υπερασπιστούν την κοινή λογική και το κοινό συμφέρον και να ψηφίζουν ανάλογα.

BuRQqV2IAAETZgo

Τρίτη 12:40

Οι, μέχρι πριν λίγο, αλυσοδεμένες γυναίκες έχουν λυθεί από την πύλη του εργοστασίου, και όλοι οι συγκεντρωμένοι έχουν μετακινηθεί στη θέση “Χοντρό Δέντρο”, αποκλείοντας τη είσοδο οχημάτων προς τις Σκουριές.

Τρίτη 09:20

Τρεις κλούβες ΜΑΤ, κινούνται αυτή τη στιγμή προς την είσοδο του εργοστασίου στις Σκουριές όπου βρίσκονται οι αλυσοδεμένες γυναίκες και συγκεντρωμένος κόσμος.

Τρίτη 08:45

Η διαμαρτυρία στις Σκουριές συνεχίστηκε ολόκληρη τη νύχτα, με τις γυναίκες να παραμένουν αλυσοδεμένες στις πύλες του εργοστασίου και συγκεντρωμένους κατοίκους να περνούν τη νύχτα στις Σκουριές. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη νέα συγκεντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο.

2014_08_04

22:00

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία. Οι αλυσοδεμένες γυναίκες και οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι παραμένουν στην πύλη του εργοταξίου των Σκουριών. Αύριο Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτηρίας στις Σκουριές κατά του άρθρου 36 του πολυνομοσχεδίου για τα δάση και την ιδιωτική πολεοδόμηση και της φωτογρφικής (ν)τροπολογίας που ψηφίζεται στη Βουλή.

10481159_10204408714408307_4883342079498674447_n

19:40
Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τις αλυσοδεμένες γυναίκες και τους συγκέντρωμένους, ότι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός οργανώνονται προκειμένου να ανέβουν στο σημείο όπου βρίσκονται οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές. Τα περιπολικά της αστυνομίας υποχώρησαν από την είσοδο του εργοστασίου.

Θυμίζουμε ότι 20 Μαρτίου του 2012 δημιουργήθηκε παρόμοια κατάσταση με αποτέλεσμα 30 κάτοικοι της Μ.Παναγίας και της Ιερισσού να έρθουν αντιμέτωποι με μια οργισμένη μάζα εκατοντάδων εργαζομένων.

Μετά την επικείμενη νομιμοποίηση της παρανομίας, θα χρησιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι ενάντια σε μια ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία;

19:00
Παραμένουν στο σημείο οι πέντε αλυσοδεμένες γυναίκες και δηλώνουν αποφασισμένες. Στο πλευρό τους πλήθος κόσμου που τις στηρίζει.

13:00

Η διαμαρτυρία συνεχίζεται στην είσοδο του εργοταξίου των Σκουριών, ενώ ανταποκρίνεται κόσμος στο κάλεσμα συμπαράστασης των γυναικών. Αλλη μία γυναίκα δέθηκε στην πύλη του εργοταξίου μαζί με τις τέσσερις που δέθηκαν το πρωί.

«Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να ακουστούμε, στην Χαλκιδική συντελείται ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα» δηλώνουν οι γυναίκες που δέθηκαν στην πύλη του εργοταξίου.

Protestors blockade Skouries construction site entrance

Protestors blockade Skouries construction site entrance

09:30

Σήμερα το πρωί, δώδεκα γυναίκες βρίσκονται στην είσοδο του εργοταξίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ στις Σκουριές σε μια ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην τροπολογία που –αν ψηφιστεί αύριο στη Βουλή- νομιμοποιεί τις μέχρι σήμερα αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες των εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Τέσσερις γυναίκες έχουνε αλυσοδεθεί στην πύλη, ενώ στο σημείο υπάρχει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Όπως ενημέρωσε τις διαμαρτυρόμενες η ΕΛ.ΑΣ., θα προχωρήσουν σε συλλήψεις στην περίπτωση που χρειαστεί να ανοίξει η πύλη για να περάσει όχημα της εταιρίας.

Οι γυναίκες καλούν κόσμο να τους συμπαρασταθεί.
Καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν το άρθρο 36 του πολυνομοσχεδίου για τα δάση που ψηφίζεται αύριο Τρίτη με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς και την κατάπτυστη φωτογραφική τροπολογία που επιχειρεί να νομιμοποιήσει οικοδομικές εργασίες στις οποίες η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ προχωράει παράνομα εδώ και ένα χρόνο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

BuLIPKZCQAArKY7

BuLIQz7IcAAw4FVBuLEt9oIEAEETVk 10530761_10152662319236554_2054718473436732724_n