Δημοσιεύματα

Ανεβαίνουμε τώρα στις Σκουριές για να σταματήσουμε τις παράνομες εργασίες

Από το Alterthess

Ανεβαίνουν στο βουνό Κάκαβος τώρα κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής προκειμένου να ζητήσουν τις άδειες από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός σχετικά με τις παράνομες εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανέγερση και θεμελίωση ενός τεραστίων διαστάσεων εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν διαθέτει άδειες δόμησης και αψηφώντας τους νόμους συνεχίζει την καταστροφή του βουνού κατασκευάζοντα τα θεμέλια σε μία έκταση 25.000 τμ2.

Το πρωί κάτοικοι ανέβηκαν στο βουνό διαπιστώνοντας την συνέχιση των εργασιών θεμελίωσης του εργοστασίου με τα φορτηγά της εταιρείας να ανεβαίνουν στο βουνό και την αστυνομία να αδιαφορεί επιδεικτικά και να μην προχωρά στο σταμάτημά τους. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη επικοινώνησε με την Επιθεώρηση Μεταλλείων η οποία θα προχωρήσει σε αυτοψία την Τρίτη. Στη συνέχεια έγιναν επαφές με την Πολεοδομία, την Εισαγγελία Χαλκιδικής αλλά και Υπουργείο με όλες τις αρμόδιες αρχές να δηλώνουν για ακόμη μια φορά αναρμόδιες.

Αυτό προκάλεσε την οργή των κατοίκων οι οποίοι αυτήν την στιγμή με την συνοδεία δικηγόρων αλλά και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη ανεβαίνουν στο βουνό, στο σημείο όπου γίνεται η ανέγερση του εργοστασίου, προκειμένου να ζητήσουν τις άδειες δόμησης και να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις παράνομες εργασίες.