Δημοσιεύματα

Μ. Παναγιά: Επιθέσεις κατά πολέμιων της εξόρυξης χρυσού

Από το Alterthess
Ερωτήματα προκαλούν επανειλημμένα περιστατικά επιθέσεων σε κατοίκους της Μ. Παναγιάς που αγωνίζονται κατά της εξόρυξης χρυσού λίγες μέρες μετά την αλλαγή της δημοτικής αρχής και την ήττα του Χρ. Πάχτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Συγκεκριμένα την Κυριακή τα ξημερώματα κάτοικος της Μ. Παναγιάς που διατηρούσε βιοτεχνία-ξυλουργείο βρήκε την αποθήκη του να καίγεται. Ο εν λόγω κάτοικος αφότου ενημερώθηκε για την φωτιά κάλεσε την πυροσβεστική ενώ η αστυνομία βρισκόταν ήδη στο μέρος διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για εμπρησμό, συγκεκριμένα πληροφορίες κάνουν λόγο ότι κάποιος είχε πηδήξει τον φράχτη του οικοπέδου βάζοντας φωτιά στην αποθήκη. Από τον εμπρησμό προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και τα λίγα υλικά που διασώθηκαν δεν μπορούν σύμφωνα με τον ίδιο να χρησιμοποιηθούν.

Του περιστατικού αυτού προηγήθηκαν άλλα δύο επεισόδια επιθέσεων σε μέλη του κινήματος ενάντια στο χρυσό. Το ένα αφορούσε σπάσιμο της βιτρίνας καταστήματος πώλησης ειδών κινητής τηλεφωνίας ενώ το άλλο βίαια επίθεση σε γυναίκα συγγενή υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον Γ. Μίχο.

Τα απανωτά περιστατικά προκαλούν αναστάτωση στους κατοίκους της Μ. Παναγιάς που το προηγούμενο διάστημα δεχόνταν λεκτικές απειλές από υποστηρικτές της εξόρυξης-εργαζόμενους της εταιρείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας είχε φροντίσει να δυναμιτίσει το κλίμα εκτοξεύοντας ποικίλες γενικόλογες απειλές σχετικά με το ενδεχόμενο να μην ξαναεκλεγεί δήμαρχος.

Σταυρούλα Πουλημένη