Δημοσιεύματα

Έχασε ο Χρήστος Πάχτας και το μεταλλείο χρυσού

Από το Alfavita
Μεγάλη ήττα για τον εκπρόσωπο της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή, Χρήστο Πάχτα, στο δήμο Αριστοτέλη, ο οποίος βρέθηκε να χάνει από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Νικητής των εκλογών αναδείχθηκε ο Γιάννης Μίχος, επιχειρηματίας, επικεφαλής της παράταξης Κίνημα Ανάπτυξης, με ποσοστό 51,64% έναντι 46,44% του απερχόμενου δημάρχου με καταμετρημένο το 95,5% των ψήφων.

Η αποδοκιμασία του Χρήστου Πάχτα από τους πολίτες, αποδεικνύει ότι η αντίθεση στο μεταλλείο χρυσό δεν ήταν η άποψη μιας μικρής μειοψηφίας αλλά η κεντρική θέση της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής που συμμετείχαν στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα.

Στο πρόγραμμά του, ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη ανέφερε χαρακτηριστικά για την μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή: «Η άποψή μας είναι αντίθετη με την επέκταση της παραδοσιακά υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Η επέκταση της μεταλλείας στις Σκουριές και σε άλλες περιοχές μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης».