Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου

ΑΙΓΙΟ 05/11/2013

ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ» συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και καταγγέλλει την αστυνομική βία και καταστολή των κινητοποιήσεών τους, τις προσαγωγές κατοίκων, την παράνομη λήψη γενετικού υλικού πολιτών, την εισβολή των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στα χωριά τους, την επίθεση σε μαθητές σχολείων και τέλος την ποινική στοχοποίηση του αγώνα τους.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής δεν είναι τοπικός. Είναι για όλη την Ελλάδα εναντίον όλων αυτών που πιστεύουν ότι θα κερδοσκοπήσουν μετατρέποντας τον τόπο μας σε σεληνιακό τοπίο, χαβούζα και χωματερή. Αν τα ομορφότερα κομμάτια της Ελληνικής υπαίθρου έχουν από κάτω μεταλλεύματα, θα ζήσουμε από την ομορφιά τους και όχι από τα σωθικά τους.

Χρυσός μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε, Ελληνική γη για να ζήσουν οι Έλληνες μόνο εδώ. Και είναι πολύ λίγη για να την διαπραγματευόμαστε. Σε αυτή την μοναδική γη που γεννηθήκαμε και ζήσαμε, θα γεννηθούν και θα ζήσουν και τα εγγόνια μας και θα την υπερασπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Βιώνοντας αυτούσιο το πρόβλημα στον αγώνα μας για την σωτηρία του Κορινθιακού Κόλπου από τις ίδιες αντιλήψεις που επιδιώκουν ύπουλα και παρασκηνιακά να κάνουν ακόμα και την περιοχή του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου των ΔΕΛΦΩΝ μεταλλευτική, ταυτιζόμαστε με τους συμπατριώτες μας στις Σκουριές και στηρίζουμε τον αγώνα τους.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για γη και ελευθερία, πιστεύοντας ότι η δικαίωση του αγώνα τους θα είναι καθοριστική και ελπιδοφόρα σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΟΧΙ στις ερημοποιήσεις μέσω εξορύξεων.
ΟΧΙ στις φτωχοποιήσεις μέσω υποσχέσεων.
ΝΑΙ στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας με χρονικό ορίζοντα την βιώσιμη προοπτική των επόμενων γενεών.

Θέλουμε ανάπτυξη και εργασία για όλους σε υγιείς και όμορφους τόπους που απλόχερα μας προσφέρει η ελληνική φύση.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο