Δημοσιεύματα

Προσφυγή στην δικαιοσύνη ενάντια στις κλήσεις για γενετικό υλικό

Από το Alterthess

Προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου κατέθεσαν πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση Λάκκος Καρατζά που κλήθηκαν την Παρασκευή από την ανακρίτρια Χαλκιδικής να δώσουν γενετικό υλικό σήμερα και αύριο στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για άλλη δικαστική υπόθεση, αυτή του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές, στην οποία δεν έχουν καμία εμπλοκή. Παράλληλα κατέθεσαν αίτημα να σταματήσει η διαδικασία αυτή μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής τους από το Συμβούλιο. Αύριο αναμένεται να καταθέσουν αντίστοιχες προσφυγές και άλλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Λάκκου Καρατζά που κλήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό. Αύριο αναμένεται επίσης να αποφασίσει η ανακρίτρια Χαλκιδικής αν θα σταματήσει την διαδικασία των κλήσεων μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής.

Μέχρι στιγμής κανένας κατηγορούμενος δεν έχει δώσει γενετικό υλικό.

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση αυτή καθώς, όπως είναι προφανές, επιχειρείται εμμέσως μία συνένωση των δύο δικογραφιών με επέκταση της δίωξης. Να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση του λάκκου Καρατζά έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον 27 ατόμων (μεταξύ των οποίων και μία νεαρή γυναίκα) από την Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη που τον Σεπτέμβριο κλήθηκαν ως ύποπτοι για σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων και πολλών κακουργημάτων και κυρίως για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχία, διεύθυνση και διαρκή δράση.

Αύριο (11/03) συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στις 7:30 π.μ. στα φανάρια Ιερισσού και στις 8:30 π.μ. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκδικής στον Πολύγυρο,κάτοικοι της Χαλκιδικής συμπαραστεκόμενοι στους συναγωνιστές τους που κλήθηκαν να καταθέσουν δείγμα γενετικού υλικού.

Δείτε ακόμη: Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων στις Σκουριές