Δημοσιεύματα

Διαμαρτυρία κατοίκων στο Χονδρό Δένδρο παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων

Από το Alterthess

Συγκέντρωση στο Χονδρό Δένδρο στις Σκουριές Χαλκιδικής πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής στην τοποθεσία Χονδρό Δένδρο στις Σκουριές αντιδρώντας στην παράνομη διάνοιξη δασικών δρόμων εκ μέρους της εταιρείας.

bg1cs_tiqaa1fix.jpglarge

Οι δρόμοι έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί και μπαζωθεί με στερεά απόβλητα της εταιρείας που πρόεκυψαν από την επεξεργασία των μετάλλων και σύμφωνα με αναλύσεις που έχουν στα χέρια τους οι κάτοικοι το υλικό που χρησιμοποιείται περιέχει αυξημένες ποσότητες αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων. Οι κάτοικοι έχουν ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα καταγγελία διαμαρτυρίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί ξανά στο βουνό για να διαμαρτυρηθούν για τον ίδιο λόγο ζητώντας να παρθούν εκ νέου δείγματα από την αστυνομία και τον εισαγελλέα. Η αστυνομία όμως για άγνωστους λόγους διέλυσε την συγκέντρωση και προχώρησε σε προσαγωγές τριών ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη βία και απείθια και ένας εξ αυτών για αντίσταση κατά της αρχής. Οι κάτοικοι αφέθηκαν στην συνέχεια ελεύθεροι ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρτική εξέταση για το συμβάν.