Ανακοινώσεις / Εκδηλώσεις

Φτιάχνοντας ένα καραβάνι με αλληλεγγύη

Το »καραβάνι ζωής ρήξης και ανατροπής» που ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη και την Νότια Ελλάδα με προορισμό την Αθήνα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με πορεία -διαμαρτυρία στο Υπουργείο κοινωνικής μεταρρύθμισης.

Το καραβάνι διοργανώθηκε από τους Σχολικούς φύλακες και μετείχαν αντιπροσωπείες από διάφορους κλάδους κινήματα και συλλογικότητες. Από την Βόρεια Ελλάδα βρεθήκαμε αλληλέγγυοι στα μπλόκα των Αγροτών, ενώ κατά την διάρκεια του ταξιδιού διάφοροι αλληλέγγυοι περνώντας μέσα από τις πόλεις, συμμετείχαν στην αυτοκινητοπομπή.

Το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική βρέθηκε αλληλέγγυο στους σχολικούς φύλακες, στις ΕΛΜΕ, στους απεργούς της coco-cola, στους απολυμένους της ΕΡΤ, στις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών. Μεταφέροντας σε όλους ότι η Χαλκιδική – πέρα από την οικονομική κρίση, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση – ξεπουλιέται και καταστρέφεται στο όνομα της »ανάπτυξης» ενώ καταστρέφονται και τα επαγγέλματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Το κίνημα μας βρίσκεται αλληλέγγυο σε όσους παλεύουν για το αυτονόητο, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Φωτογραφίες: Μ. Λώλος & Β. Μαθιουδάκης