Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Μήνυμα από το Λαϊκό Κίνημα Υγείας του Καναδά

To Λαϊκό Κίνημα Υγείας του Καναδά στέλνει θερμό χαιρετισμό στις κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες αντιστέκονται σε εταιρείες εξόρυξης. Εμείς στην ΡΗΜ του Καναδά είμαστε αλληλέγγυοι μαζί σας, κυρίως ενάντια σε εξορυκτικές δραστηριότητες που έχουν την νομική και οικονομική τους βάση στον Καναδά.

Αναγνωρίζουμε ότι η ιστορία της χώρας μας βασίζεται στον αποικισμό των εδαφών των αυτοχθόνων πληθυσμών, με πρωταρχικό σκοπό την εξόρυξης πόρων. Αναγνωρίζουμε ότι η δυναμική αυτή συνεχίζεται και σήμερα, τόσο σε αυτόχθονες επικράτειες στη χώρα μας και όσο και αλλού σε όλο τον κόσμο. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα έργα αυτά, εκτός εάν ελέγχονται, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη φυσιολογία των ανθρώπων, στη βιολογία της οικολογίας, καθώς και στις οικονομικές και πολιτικές δομές των κοινωνιών, με τέτοιο τρόπο που μειώνει δραστικά τη δυνατότητα για πλήρη υγεία.

Θρηνούμε την απώλεια της ζωής, τόσο των ανθρώπων όσο και των άλλων οργανισμών, που προέρχονται από αυτά τα έργα. Βλέπουμε αυτήν την επίδραση από τις μεταλλευτικές και πετρελαϊκές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα μας, όπως και στη δική σας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση αυτό το μοντέλο ανάπτυξης.

Εμπνεόμαστε από τους θαρραλέους αγώνες αντίστασης των κοινοτήτων, που συχνά αντιμετωπίζονται με τη βία, και να τους υποστηρίζουμε. Και ελπίζουμε ότι θα μας στηρίξετε κι εσείς, καθώς εργαζόμαστε για να καταρρεύσουν οι οικονομικές και πολιτικές δομές που επιτρέπουν τέτοια αδικία να διαιωνίζεται. Μακάρι να έχουμε μπροστά μας πολλά χρόνια συνεργασίας.

Με αλληλεγγύη,

Λαϊκό Κίνημα Υγείας του Καναδά