Δημοσιεύματα

Το Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική έφτασε στην Αθήνα

Από το Left

Στην Αθήνα έφτασε τη Δευτέρα το Καραβάνι. Πορεία μαζική το πρωί προς τα γραφεία της «Ελλ. Χρυσός», ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή. Ενημέρωση και φωτογραφίες από τις δράσεις στην Αθήνα, κι από Βόλο, Κατερίνη τις προηγούμενες ημέρες.

2.30 μ.μ.: Παρακολουθήστε το φωτογραφικό οδοιπορικό το πρωί, με τους διαδηλωτές από τη Χαλκιδική να ξεκινούν από το σταθμό Λαρίσης ως το Σϋνταγμα και από εκεί ως τα αστυνομοκρατούμενα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός»

1.45 μ.μ.: Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου.  Με χαιρετισμούς στη συνέντευξη δήλωσαν την συμπαραστασή τους και πολιτικοί φορείς και άλλες συλλογικότητες (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ευρωπαίοι Πράσινοι, Οικολόγοι πράσινοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Φίλοι της Φύσης).

Από τη συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ νωρίτερα

12.15 μ.: Έξω από την ΕΣΗΕΑ, όπου σε λίγο θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου, το καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης από τη Χαλκδική. Το left.gr θα είναι εκεί!

Embedded image permalink

Έξω από την ΕΣΗΕΑ, φωτ. dromografos2

«Η εξίσωση του παραλόγου και της καταστροφής», φωτ. dromografos2

11.35: Μπλόκο των ΜΑΤ στο καραβάνι αλληλεγγύης από τις Σκουριές

11.30: Διαμαρτυρία του Καραβανιού μπροστά από τα γραφεία της Eldorado Gold – φωτ. από Κατ. Σεϊτανίδου:

Embedded image permalink

Με παρουσία και ΜΑΤ φυσικά…

Οι δράσεις του καραβανιού στην Αθήνα περιλαμβάνουν συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ στις 12.00 και συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έξω από την βουλή στις 17.00.

Επίσης, το «καραβάνι» θα επισκεφτεί τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς και θα πραγματοποιήσει μια σειρά εξορμήσεων για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού. Τέλος, οι γυναίκες της Χαλκιδικής θα πάρουν μέρος και στην διαδήλωση για την παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.