Δημοσιεύματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της «Eldorado Gold» στην Αθήνα (Φωτογραφίες και βίντεο)

Από το Alterthess

dsc03237Update (12:13): Ψήφισμα διαμαρτυρίας παρέδωσαν στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Πέτρο Στρατουδάκη, μέλη της επιτροπής κατοίκων Χαλκιδικής. Στο ψήφισμά τους, τονίζεται «Επειδή μολύνετε τα νερά μας, επειδή καταστρέφετε το περιβάλλον, επειδή έχετε διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό, επειδή ως τοπική κοινωνια δεν έχουμε ερωτηθεί για αυτού του είδους την «ανάπτυξη», σας δηλώνουμε ότι είστε ανεπιθυμητοι στον τόπο μας».

(11:44): Επιτροπή κατοίκων της Χαλκδικής βρίσκεται στα γραφεία της «Eldorado Gold», όπου θα παραδώσει σε λίγα λεπτά ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να προσεγγίσουν τα γραφεία της εταιρίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή δίπλα από τα γραφεία της «Eldorado Gold» πραγματοποιείται αυτήν την ώρα από κατοίκους της Χαλκιδικής και αλληλέγγυους του αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Του Μπομπολα τσιφλίκι δεν είναι οι Σκουριές. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές».

Σημειώνεται πως το καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης που ξεκίνησε το Σάββατο από τη Χαλκιδική έφτασε αργά χθες το βράδυ στον τελικό του προορισμό, την Αθήνα.

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ.