Δελτία Τύπου

9/11 Ημέρα Αλληλεγγύης!

 

Το Σάββατο 9/11, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του κόσμου, έγιναν μικρές και μεγάλες δράσεις ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική.

Μεγαλειώδης συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων και πορεία γεμάτη παλμό, πάθος και αποφασιστικότητα στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν σύλλογοι, φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες, πολιτικοί φορείς απ΄όλη την Ελλάδα. Συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων ανθρώπων στην Αθήνα. Δράσεις σε Κιλκίς, Κομοτηνή, Σπάρτη, Λιβαδειά, Σύρο, Τρίκαλα, Αίγινα, Βόλο, Καβάλα, Άρτα, Πάτρα, Μυτιλήνη, Λάρισα, Ξάνθη, Ηράκλειο, Ρόδο, Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ, Βιέννη, Μόντρεαλ, Βερολίνο, Ντύσσελντορφ, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Βενετία, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Σκόπια, Βελιγράδι.

Τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα της Χαλκιδικής είναι συγκινητικά και μας γεμίζουν με κουράγιο και αποφασιστικότητα. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Κοινά προβλήματα, κοινοί αγώνες. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας και ο τρόμος των εκμεταλλευτών. Ο αγώνας είναι μονόδρομος. Και η νίκη η μόνη μας επιλογή επιβίωσης.