Ανακοινώσεις

Τα Τρίκαλα συμμετέχουν στις δράσεις 9/11

Σάββατο 9 Νοέμβρη 2013, 11:00 π.μ.

Πλατεία Πλατεία Ρήγα Φεραίου, Τρίκαλα

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, παρά τις συλλήψεις, τις αθρόες και τυφλές προσαγωγές (ακόμα και ανήλικων παιδιών), την παράνομη και πολλές φορές βίαιη λήψη DNA, την ρίψη δακρυγόνων μέσα σε χωριά και σε σχολεία, την στοχευμένη παραπληροφόρηση από πολλά ΜΜΕ, τους οπλισμένους άντρες της Eldorado Gold, που τους ελέγχουν και τους απαγορεύουν την πρόσβαση στο δάσος των Σκουριών, όταν πηγαίνουν να μαζέψουνε τα μελίσσια τους, δεν κάνουν βήμα πίσω, συνεχίζοντας δυναμικά στον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Δεν διαμαρτύρονται απλώς για τα δικαιώματά τους αλλά για την ίδια τη ζωή  και το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Όταν τον Αύγουστο ανακοινώθηκε επίσημα ότι στο χωριό Νεοχώρι της περιοχής το νερό είναι ακατάλληλο για χρήση λόγω απαγορευτικής συγκέντρωσης αρσενικού, το κράτος δεν προχώρησε σε έρευνα για τυχόν σύνδεση αυτού του γεγονότος με την ύπαρξη γεωτρήσεων των εταιρειών εξόρυξης σε μικρή απόσταση από τις πηγές του χωριού. Την ίδια ώρα δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το κίνημά τους τρομοκρατικό, να τους εξισώσει με την εγκληματική βία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, να στείλει στη φυλακή τέσσερις αγωνιζόμενους κατοίκους και να ξεκινήσει διώξεις σε δεκάδες άλλου, δίνοντας θεσμικό χαρακτήρα στην σε βάρος τους βία και αδικία.

Η ποινικοποίηση και η καταστολή των αγώνων των κοινωνικών κινημάτων που υποστηρίζουν θεμελιώδη δικαιώματα είναι η μόνη αντίδραση ενός πανικοβλημένου συστήματος εξουσίας.

Το Σάββατο στις 9 Νοέμβρη καλούμε την τοπική κοινωνία, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τα σωματεία της πόλης να συμμετέχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11:00 π.μ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων,

για να σταματήσουν όλες οι διώξεις και φυλακίσεις σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων και για να πάψουν άμεσα οι εργασίες εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική.

Υποχρέωση μας να προστατεύουμε με την φωνή μας όλους αυτούς που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία της εξουσίας.

Αλληλέγγυοι-Αλληλέγγυες στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.