Δημοσιεύματα / Συνεντεύξεις

Ν. Μηταράκης: «Δεν ακυρώνω τις συμβάσεις για τα μεταλλεία, κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει μετά στην Ελλάδα»

Στο Κόκκινο

Συνεντεύξεις: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, Νότης Μηταράκης μιλά στο Κόκκινο και τον Κώστα Βαξεβάνη για την εμπλοκή του με την Fidelity Fund που είναι μέτοχος της Eldorado Gold όπως αποκάλυψε το περιοδικό Unfollow.  

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, αρμόδιος  μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις  χρυσού στην χώρα, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν, και για μεγάλο χρονικό διάστημα  υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity Fund, ένας εκ των βασικών μετόχων της Eldorado gold που δραστηριοποιείται στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow.

Ο κ. Μηταράκης εργαζόταν στον όμιλο από το 2003 και μάλιστα το 2005 βραβεύτηκε  ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα της Ευρώπης. O  Nότης Μηταράκης με δηλώσεις του στο Κόκκινο, χαρακτηρίζει ανυπόστατο το δημοσίευμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος εργάστηκε στο παρελθόν σε εταιρεία που ανήκε στην ίδια οικογένεια της Fidelity αλλά όχι σε αυτήν που του καταλογίζει το δημοσίευμα.

Αρνήθηκε ότι το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από την μεταβίβαση των Μεταλλείων Χρυσού στην Eldorado Gold, παρά το γεγονός ότι Η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση αυτή.

Ο υφυπουργός αρνήθηκε  να ακυρώσει τις ζημιογόνες συμβάσεις με την Eldorado Gold,τις οποίος  κληρονόμησε όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς κανείς δεν θα θελήσει να επενδύσει σε μια χώρα που υπάρχει αστάθεια.

Το δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow:

http://unfollow.com.gr/blog/item/332-mitarakisgold.html