Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Ψήφισμα Δήμου Βόλβης για τον δίκαιο αγώνα κατά του εξορυκτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Δήμος Βόλβης – ΣΤΑΥΡΟΣ 29/07/2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο του ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ σε έκτακτη Συνεδρίαση του, μεταξύ άλλων, κατέληξε στο παρακάτω ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα:

Το Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ με οργή και αγανάκτηση διαπιστώνει ότι δίπλα μας, στην ΒΑ Χαλκιδική σχεδιάζεται και έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται ένα τεραστίων διαστάσεων εξορυκτικό σχέδιο της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» Α.Ε. Σχέδιο που εφ’ όσον υλοποιηθεί θα σημάνει τη βέβαιη οικολογική και οικονομική καταστροφή, την βίαιη αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης που έχουν επιλέξει οι κάτοικοι της περιοχής στο πέρασμα των χρόνων.

Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφασή του έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του σε μια τέτοια απόπειρα.

Εδώ και καιρό οι τοπικές κοινωνίες μπροστά στην απειλή, μιας τέτοιας μη αναστρέψιμης καταστροφής αυτοοργανώθηκαν, ενημερώθηκαν από ανεξάρτητα επιστημονικά ιδρύματα και επιστήμονες και δίνουν ένα δυναμικό και δίκαιο αγώνα. Έναν αγώνα που αντιμετωπίστηκε από κράτος και αστυνομία με λυσσαλέα καταστολή και απίστευτη βία. Χρήση απαγορευμένων χημικών ουσιών ακόμα και μέσα σε σχολεία, πλαστικές σφαίρες, ανθρωποκυνηγητά, ξυλοδαρμοί, αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, εξαφανίσεις πολιτών, προσαγωγές ανηλίκων, εισβολές σε σπίτια με επιχειρήσεις «πυτζάμα», παράνομη και δια της βίας μαζική λήψη γενετικού υλικού, προφυλακίσεις με έωλες κατηγορίες ανθρώπων γιατί σήκωσαν τη σημαία ενός δίκαιου αγώνα.

Όλα αυτά μοναδικό στόχο έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των χιλιάδων αγωνιζόμενων πολιτών και να αποκρύψουν ότι η όλη η υπόθεση αποτελεί περιβαλλοντικό, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό σκάνδαλο.

Τούτες τις ώρες φαντάζουν παντελώς ανήθικες και ανιστόρητες λογικές ίσων αποστάσεων και κροκοδείλιων δακρύων ορισμένων που επιμένουν να συκοφαντούν έναν τιτάνιο αγώνα χιλιάδων πολιτών για την προστασία της γης που τους γέννησε.

Ειδικά για μας στον Στρυμονικό που βιώσαμε ανάλογες καταστάσεις πριν λίγα χρόνια με την TVX (μέχρι και κήρυξη στρατιωτικού νόμου), τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, έχουμε διαλέξει πλευρά, δίπλα στους αγωνιζόμενους συμπολίτες μας.

Ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί όπως και στο παρελθόν γιατί είναι δίκαιος.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να προφυλαχθούν από όσους έντεχνα θέλουν να τους σύρουν σε ανέξοδες συγκρούσεις ακόμα και σε ακρότητες.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει έστω και τώρα να συμπεριφέρεται σαν όργανο της Εταιρείας, να αποκαταστήσει άμεσα τις διαρρηγμένες σχέσεις της με τις τοπικές κοινωνίες, να συναισθανθεί την ευθύνη της για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλλιεργείται στα χωριά μας, να σταματήσει την υλοποίηση αυτού του φαραωνικού, εγκληματικού επενδυτικού σχεδίου

Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

——-

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: Ψήμισμα του Δήμου Βόλβης για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική