Ανακοινώσεις

Σύνταγμα: Παράσταση Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική

Στις 30.05 πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα παράσταση αλληλεγγύης ση Χαλκιδική και τους προφυλακισμένους συναγωνιστές μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων αγωνιστών

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 του Απρίλη, οι δυνάμεις καταστολής, καταστρατηγώντας κάθε λογική και ηθική και ασκώντας την πιο απεχθή ψυχολογική βία, έσπασαν τις πόρτες των σπιτιών των οικογενειών δύο νέων ανθρώπων, κατοίκων της Ιερισσού, και τους συνέλαβαν μπροστά στα έντρομα μάτια των μικρών παιδιών τους. Τους έσυραν για ανάκριση με διαδικασίες που γνωρίσαμε μόνο στην εποχή της δικτατορίας, όχι δηλαδή στα δικαστήρια Πολυγύρου ή έστω σ’ εκείνα της Θεσσαλονίκης, αλλά στο κτίριο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Και εκεί η «προστασία του πολίτη» του Δένδια, με βάση αστεία και διαβλητά στοιχεία, έκρινε τους δύο βιοπαλαιστές, άκουσον – άκουσον, ως ύποπτους φυγής και επομένως προφυλακιστέους, με εξοντωτικές κατηγορίες.

Έτσι σήμερα, ο Βασίλης, ετών 45, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, οικοδόμος στο επάγγελμα και ο Γιώργος, ετών 33, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ελεύθερος επαγγελματίας, βρίσκονται στη φυλακή.

Η τρικομματική κυβέρνηση της καταστολής και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, προκειμένου να παίξει τον ρόλο του καλού και υπάκουου παιδιού στους εγχώριους και ξένους κηδεμόνες της χώρας, επιχειρεί στα πρόσωπά των αγωνιστών, να εκβιάσει, να καταστείλει και να καταπνίξει βάναυσα την σπίθα αντίστασης που τόλμησε να ανάψει ενάντια στους ξένους χρυσοθήρες ένας φιλήσυχος, περήφανος και σκληρά εργαζόμενος λαός: Ο υπέροχος κόσμος της Χαλκιδικής του αγώνα.

Γιώργο και Βασίλη είμαστε μαζί σας

Ας είναι η φωνή μας η δύναμή σας

Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.