Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Οι σύλλογοι γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζουν τον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής

Οι Σύλλογοι Γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας μέλη της ΟΓΕ χαιρετίζουν τον αγώνα των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού και καταγγέλλει όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας της τρικομματικής κυβέρνησης που έχει επιστρατεύσει δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατεύσει τα συμφέροντα της «Ελληνικός Χρυσός».

Την Κυριακή 12/5 οι αστυνομικές δυνάμεις επιβάλλοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» προχώρησαν σε 3 νέες συλλήψεις γυναικών κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους με αφορμή τη Μέρα της Μητέρας. Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πολύγυρου και την Τετάρτη 15 Μάη θα δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Οι γυναίκες της Χαλκιδικής στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα στέλνουν περήφανα μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που ξεπουλά τον τόπο τους και δεν αφήνει σπιθαμή ανάσας στα παιδιά τους.

——————-

ΠΗΓΗ: 902.gr

——————-

26/04/2013

Οι σύλλογοι γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας, μέλη της ΟΓΕ, χαιρετίζουν τον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής

Την τελευταία 20ετία, που η Χαλκιδική βρέθηκε στο στόχαστρο των πολυεθνικών ομίλων, οι κάτοικοι της περιοχής με τις γυναίκες πάντα παρούσες και στην πρώτη γραμμή δίνουν έναν σημαντικό αγώνα ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο Οι δε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τα επενδυτικά σχέδια για να ξεκινήσει η χρυσοφόρα για το κεφάλαιο εξόρυξη του ορυκτού πλούτου που θα αποφέρει κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το παράδειγμα της Χαλκιδική, δείχνει ξεκάθαρα πιο είναι το «φιλικό» επενδυτικό περιβάλλον που θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση και η τρόικα και κυρίως ότι είναι αποφασισμένοι να το επιβάλλουν δια πυρός και σιδήρου.

Ένα πραγματικό όργιο τρομοκρατίας και καταστολή κάθε μορφής με χρήση χημικών ακόμα και μέσα σε σχολείο, με δεκάδες προσαγωγές ατόμων, ακόμη και με πολύωρες εξαφανίσεις κατοίκων της περιοχής, με την παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA), εισβολές της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΕΜΑΚ στα σπίτια στις 3 τα χαράματα, συλλήψεις, προφυλακίσεις και ποινικές διώξεις, εξελίσσετε το τελευταίο διάστημα στην Ιερισσό και τα γύρω χωριά με αφορμή την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές και τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι σύλλογοι γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας μέλη της ΟΓΕ χαιρετίζουν τον αγώνα των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής που συνεχίζουν σθεναρά και αποφασισμένα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους και την καταστροφή του περιβάλλοντος που θα φέρει η μεταλλουργία χρυσού της «Eldorado» (μητρική της «Ελληνικός Χρυσός»).

Απέναντί τους έχουν συντεταγμένα τους μηχανισμούς καταστολής του κράτους, που στηρίζουν την προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης να επιβάλει την ληστρική επένδυση σηματοδοτώντας με την στάση τους ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» που συνοδεύει την πολιτική – οδοστρωτήρα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού, θα λιανίζει κάθε αντίσταση.

Οι γυναίκες της Χαλκιδικής στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα στέλνουν περήφανα μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που ξεπουλά τον τόπο τους και δεν αφήνει σπιθαμή ανάσας στα παιδιά τους.

Αυτός ο αγώνας επιβάλλεται να πάρει πανελλαδικά χαρακτηριστικά. Να συνενωθεί και να συντονιστεί από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, γιατί ο ορυκτός πλούτος όπου κι αν βρίσκεται, στη Χαλκιδική, στο Κιλκίς, ή στον Έβρο και τις Σάπες, ανήκει σε όλο το λαό, και είναι λαϊκή περιουσία. Ταυτόχρονα ο αγώνας αυτός να συσπειρώσει στο ίδιο μετερίζι τους κάτοικους που αντιδρούν στις «χρυσές επενδύσεις» αλλά και τους εργαζόμενους των μεταλλείων και μαζί να παλέψουν ενάντια στη λεηλασία του ορυκτού πλούτου, στο τσάκισμα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην τρομοκρατία, ενάντια στο θανατηφόρο μέλλον που ετοιμάζεται για τα παιδιά τους.

Στο πλευρό των κατοίκων η ΟΓΕ καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ορυκτός πλούτος ήταν και πρέπει να παραμείνει δημόσια περιουσία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της συγκυβέρνησης εγκληματική, αντιλαϊκή, γιατί ξεπουλάει τον πλούτο της χώρας στα μονοπώλια τα οποία θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη.

Τέτοιες «επενδύσεις» δεν οδηγούν σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Φέρνουν μόνο καταστροφή και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, για να θησαυρίσουν μονοπωλιακοί όμιλοι.

Οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι νέες γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που βιώνουν τη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ έχουν χρέος να παλέψουν και ο ορυκτός πλούτος, η φύση, τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να γίνουν περιουσία του ίδιου του λαού.

Οι σύλλογοι γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας- μέλη της ΟΓΕ

————————–

ΠΗΓΗ: ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ