Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βύρωνα: Ψήφισμα συμπαράστασης για τις Σκουριές

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βύρωνα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της Ιερισσού και το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, που υφίστανται την οργανωμένη καταστολή της κυβέρνησης.

Καταδικάζουμε την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία θέλει να επιβάλλει την επικερδή για τους καπιταλιστές και εργολάβους “φίλους” της “επένδυση”, καταδικάζοντας έτσι κατοίκους και περιβάλλον σε έναν “χρυσό” θάνατο.

Καταδικάζουμε τις νυχτερινές επιδρομές σε σπίτια, τις βίαιες προσαγωγές, τα παράνομα τεστ DNA, την άγρια καταστολή, που συνθέτουν το σκηνικό της κυβερνητικής πολιτικής σε όποιες/ους “τολμήσουν” να αμφισβητήσουν τα μνημονιακά τους μέτρα, που στο βωμό του κέρδους οδηγούν στην εξαθλίωση των ανθρώπων και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η σοκαριστική, ακόμα και για μας που παρακολουθούμε από μακρυά, εισβολή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στα σπίτια, σπάζοντας τις πόρτες για να συλλάβει κατοίκους της περιοχής -“ύποπτους” δήθεν- για εμπρησμό, ενώ μπορούσε οποιαδήποτε ώρα να τους καλέσει για ανάκριση, αποτελεί καταπάτηση κάθε δημοκρατικού και συνταγματικού δικαιώματος ΟΛΩΝ μας.

Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε την ανακοίνωση που έκαναν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής, όπου καταγγέλουν ως πραγματικό στόχο της αστυνομίας και της κυβέρνησης την τρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας, ώστε να περάσουν οι “επενδύσεις”.

Είμαστε μαζί σας, όπως και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και πιστεύουμε κι εμείς ότι, οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν.

Βύρωνας, 19-4-2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βύρωνα