Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

ΕΛΜΕ Σάμου: Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Χαλκιδικής

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Οι καταδρομικές επιχειρήσεις των αστυνομικών δυνάμεων ξημερώματα σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού, είναι το τελευταίο στιγμιότυπο της φασιστικής στάσης της τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια στο μεγάλο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής. Ένας  αγώνα που αρνιέται το ξεπούλημα του τόπου στους καναδούς χρυσοθήρες, που λέει  όχι σε «επενδύσεις» που μετατρέπουν ολόκληρη την περιοχή σε κρανίου τόπο. Ένας αγώνας που διαδηλώνοντας «εδώ δεν είναι Καναδάς, δεν είναι Ελντοράντο, εδώ είναι ο τόπος μας και κάνουμε κουμάντο»  στέλνει σε όλη τη χώρα μήνυμα μαζικής αντίστασης στις πολιτικές λεηλασίας του πλούτου της χώρας και των δικαιωμάτων του λαού, μήνυμα μαζικού ξεσηκωμού ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες.

Γι αυτό ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους νέους της χώρας! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την πεποίθηση μας ότι ο αγώνας αυτός μπορεί να νικήσει!

–  Να νικήσει και να μην καμφθεί από τη φασιστική κρατική-κυβερνητική τρομοκρατία που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό και τους αγώνες που έρχονται.

–  Να νικήσει και να ακυρώσει τη μετατροπή της Χαλκιδικής σε μια ειδική οικονομική ζώνη λεηλασίας και καταστροφής , όπως η τρόικα, το ντόπιο κεφάλαιο και η κυβέρνηση τους θέλουν να μετατρέψουν ολόκληρη τη χώρα.

–  Να νικήσει και να αποδείξει πως  ο μαζικός ξεσηκωμός και ο παρατεταμένος αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον μας.

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

13-4-2013