Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Η Σύρος συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση 13/04

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Χαλκιδική, όπως γνωρίζετε, εδώ και καιρό γίνεται ένα πείραμα καταστολής του αυθόρμητου, γνήσιου λαϊκού κινήματος κατά της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων το οποίο έχουν προσπαθήσει να φιμώσουν με την αλόγιστη αστυνομική βία, τις αθρόες και τυφλές προσαγωγές, την παράνομη λήψη DNA,  την ρίψη δακρυγόνων μέσα σε χωριά  και σε σχολεία , την στοχευόμενη παραπληροφόρηση από πολλά  ΜΜΕ και  ιδιαίτερα από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Είκοσι διωκόμενα αδέλφια μας, μας έχουν ανάγκη.

Ο αγώνας ενάντια στην φτωχοποίηση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας επιβάλλουν είναι κοινός και συλλογικός. Όταν το κέρδος βαφτίζεται ‘ανάπτυξη’ και το κεφάλαιο εξοπλίζεται νομικά, στρατιωτικά , επικοινωνιακά τότε οι τοπικές αντιστάσεις γιγαντώνονται  και δικτυώνονται. Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας και της Λευκίμμης της Κέρκυρας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ, ο αγώνας των κατοίκων στο Μαντούδι της  Β. Εύβοιας ενάντια στη δημιουργία ΒΙΠΕ υψηλής ρύπανσης, ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών σε νησιά ,δάση και βουνοκορφές  στην Κρήτη, στην Χίο, στη Σκύρο, στην Κέρκυρα, στη Λακωνία, στον Ελικώνα, στα Γεράνια και αλλού δείχνουν το δρόμο. .

Έχοντας συνειδητοποιήσει την καθολική επίθεση στη φύση και τις ζωές μας τασσόμαστε στο πλευρό όσων αντιστέκονται.  Δε δεχόμαστε τις κατασκευασμένες κατηγορίες ενάντια στους αγωνιζόμενους κατοίκους που σκοπό έχουν τη χειραγώγησή όλων μας για την αποδοχή του ξεπουλήματος και της καταστροφής της Χαλκιδικής και κατά επέκταση όλης της χώρας. Η Χαλκιδική μας  καλεί να υψώσουμε μαζί της την φωνή μας.

Το πρόβλημά τους είναι και δικό μας.

Είμαστε μαζί τους.

Και θα νικήσουμε.

Ενάντια στα ορυχεία χρυσού

Αλληλέγγυοι στο γαλατικό χωριό της Χαλκιδικής

Σύρος , Απρίλης 2013