Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Α, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απελευθέρωση των συλληφθέντων και τερματισμό κάθε δίωξης

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ -Θεσσαλονίκης

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

11/4/2013

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις δυο νέες συλλήψεις τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10 Απριλίου στην Ιερισσό δείχνει για άλλη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της καταστολής των λαϊκών ελευθεριών και της προσπάθειας τρομοκράτησης μιας ολόκληρης κοινωνίας. Εδώ και μήνες έχει μετατρέψει τους κατοίκους της ΒΔ Χαλκιδικής σε πειραματόζωα όπου δοκιμάζεται το νέο οπλοστάσιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού: εκβιαστική λήψη  DNA, απαγωγές πολιτών, αστυνομία ως στρατός κατοχής με πολεμικές εφόδους .  Οι πρωτοφανείς αυτές ενέργειες  έχουν ξεσηκώσει  τη δίκαιη οργή των κατοίκων, τους οποίους ο αξιοθρήνητος υπουργός Δένδιας αποκάλεσε «γαλατικό χωριό ανομίας».

Η πραγματική ανομία βασιλεύει σε ολόκληρη την υπόλοιπη επικράτεια της χώρας με την προστασία των εμπλεκόμενων στη λίστα Λαγκάρντ, με τη συγκάλυψη  σκανδάλων (Siemens,ολυμπιακοί, υποκλοπές κ.α.), με τους φασίστες να αλωνίζουν ανενόχλητοι, με τους τραπεζίτες να καταβροχθίζουν τις περιβόητες δόσεις για τις οποίες ο λαός έχει υποστεί περικοπές μισθών και χαράτσια. Η ανομία βασιλεύει στους χώρους εργασίας με 500.000 απλήρωτους  εργαζόμενους (δίπλα στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων), με τις ατομικές συμβάσεις των 200 ευρώ, με την καθημερινή εργοδοτική τρομοκρατία.Η ανομία βασιλεύει στην ίδια την επένδυση των Σκουριών όπου Μπόμπολας και Καναδοί  χρυσοθήρες έναντι πινακίου φακής  λεηλατούν ολόκληρη την βόρεια Χαλκιδική, το περιβάλλον, τα νερά αλλά και χιλιάδες θέσεις εργασίας των κατοίκων που εδώ και δεκαετίες ζουν με αξιοπρέπεια από την γεωργία, την αλιεία, τον τουρισμό.

Απέναντι σε αυτό το σάπιο βασίλειο της ανομίας η Ιερισσός είναι πράγματι ένα «γαλατικό χωριό». Ένα χωριό ανυπακοής, αντίστασης και ανυποχώρητου αγώνα. Γι’ αυτό και έχει την  αλληλεγγύη του καθενός που υποφέρει αλλά και αγωνίζεται. Ο λαός της Ιερισσού και της Χαλκιδικής έχει δικαίωμα να αγωνίζεται για το μέλλον των παιδιών και του τόπου του, για το μέλλον όλων μας.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας και πρέπει να μεταφερθεί σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
Απαιτούμε :

– απελευθέρωση των συλληφθέντων και τερματισμό κάθε δίωξης.
-να φύγουν οι δυνάμεις κατοχής από την περιοχή και να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων.
-άμεση αποχώρηση των χρυσοθήρων από τη Χαλκιδική

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε το Συντονιστικό αγώνα Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία στο παλλαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συγκέντρωση την Κυριακή 11πμ έξω από τη ΓΑΔΘ (Αστυνομικό μέγαρο – αερογέφυρα, ΚΤΕΛ)

Για τα  Δ. Σ.

Οι πρόεδροι 

Α΄ΕΛΜΕ, Αγαθαγγέλου Ν. – Γ΄, Τρανός Τ, – Δ΄, Ζυμβρακάκη Ε. – Ε΄, Ζαγανίδης Χ.