Ανακοινώσεις

Μπουκαδόρος και σε ρόλο εισαγγελέα ο Δένδιας

Οικολόγοι Πράσινοι

Σαφείς εξηγήσεις καλείται να δώσει πλέον η Πολιτική Ηγεσία του (κατ’ όνομα) υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της ίδιας της Αστυνομίας, σχετικά με τις τακτικές που χρησιμοποιεί εναντίον των πολιτών της Ιερισσού. Το χθεσινοβραδινό περιστατικό, κατά το οποίο αστυνομικές δυνάμεις «μπούκαραν» σε σπίτια πολιτών σπάζοντας πόρτες στις 3.30 το πρωί, είχε στόχο να διατηρήσει και να εντείνει το κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή, συλλαμβάνοντας δύο φερόμενους υπόπτους, που αμέσως ο κ. Δένδιας ήδη βάφτισε υπόδικους, προφανώς υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη.

Οι ενέργειες αυτές δε συνάδουν με την αποστολή οποιασδήποτε θεσμικής Αρχής και δεν δικαιολογούνται από τη στάση των κατοίκων, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την προστασία του τόπου τους και της δημοκρατίας με μόνα όπλα τις εκδηλώσεις διαλόγου για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο πρόβλημα των εξορύξεων χρυσού.

Αντίθετα, αποτελούν αλόγιστη επίδειξη δύναμης και σαφή υπέρβαση καθηκόντων, προκειμένου να συκοφαντήσουν τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, να καλύψουν την αδυναμία επιχειρημάτων υπέρ των εξορύξεων και να εμφανίσουν τους κατοίκους της Ιερισσού ως «Γαλάτες με δικό τους δίκαιο». Ατυχής, όμως, η παρομοίωση του κ. Δένδια, που μάλλον έχει επιλέξει άλλο ρόλο για τον εαυτό του από τη γνωστή ιστορία κόμικ.

Ερωτηματικά, όμως, γεννιούνται για τη στάση των υπολοίπων από το κυβερνητικό στρατόπεδο, που πέρα από χλιαρές ανακοινώσεις κριτικής, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τον σταματήσουν από κατά συρροή ενέργειες κατάφωρα αντίθετες στη θεσμική του ιδιότητα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε όλους τους κυβερνητικούς εταίρους να τοποθετηθούν άμεσα γύρω από τη στάση της Αστυνομίας και του υπουργού. Συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές, που δημιουργούν εμπόλεμες συνθήκες στην περιοχή ή τις αποδοκιμάζουν; Κι αν τις αποδοκιμάζουν, ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν απέναντι στον κ. Δένδια;