Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Συμπαράσταση στους κατοίκους της Χαλκιδικής από τη Μήλο

Συμπαράσταση στους κατοίκους της Χαλκιδικής από τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

22 Μαρτίου 2013

Με πείσμα, αξιοπρέπεια και συνέπεια, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής υπερασπίζονται τον τόπο τους αντιστεκόμενοι στα σχέδια των χρυσοθήρων. Διεκδικούν την αυτονόητη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας τους την ώρα που οι μηχανισμοί της κρατικής καταστολής επιχειρούν να τους τρομοκρατήσουν κάνοντας χρήση βίας και χημικών. Η απτόητη αγωνιστικότητά τους προκάλεσε ένα πολύ μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης το οποίο κατάφερε να σπάσει το φράγμα της σιωπής που είχε επιβληθεί από τα κανάλια για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα και τις καταστροφικές συνέπειές τους. Η μεγαλειώδης διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού δείχνει ότι οι αντιστάσεις στην περιβαλλοντική καταστροφή είναι ικανές να ματαιώσουν τελικά τις πειρατικές επενδύσεις σε ορυχεία χρυσού.

Με αυτά τα δεδομένα, οι Ενεργοί Πολίτες για τη Μήλο νομίζουμε ότι το νησί μας πρέπει να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Για τον λόγο αυτόν, ο δημοτικός μας σύμβουλος Αντώνης Καβαλιέρος έχει ζητήσει, να υπάρξει ψήφισμα αλληλεγγύης του Δημοτικού Συμβουλίου της Μήλου στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και θα αναλάβει πρωτοβουλία για την υπογραφή του ιδίου ψηφίσματος και από επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του νησιού.

ΠΗΓΗ: Γεωθερμία και Χρυσός στη Μήλο

Ψήμφισμα Αλληλεγγύης του Σωματείου Ξενοδόχων Μήλου

milosXenod