Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Ψήφισμα Φορέων και Συλλόγων Ορμύλιας

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα στις 16.12.2012 οι φορείς της Ορμύλιας, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, σε σχέση με τη Μεταλλουργία Χρυσού, αποφάσισαν τα παρακάτω:

  • Οι συνέπειες από την εγκατάσταση της Βαριάς Βιομηχανίας θα είναι τρομακτικές και μη αναστρέψιμες για την ευρύτερη περιοχή της Ορμύλιας, καταρρακώνοντας όλες τις δραστηριότητες του τόπου (γεωργία, ελαιοκομία, επεξεργασία/τυποποίηση)
  • Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εξόρυξης χρυσού βασίζονται σε μια απαρχαιωμένη νομοθεσία και μια ψεύτικη ουτοπία αναπτύξεως με τραγικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες
  • Τα τεκμήρια από Πρυτάνεις, Συμβούλια Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ., Επιμελητήρια αλλά και οι εμπειρίες ανθρώπων, μας κάνουν να πιστεύουμε πως η απαξίωση των ανθρώπων και του φυσικού περιβάλλοντος από τη μεταλλευτική δαστηριότητα θα είναι αργός θάνατος, που δεν επιλέξαμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Β. Χαλκιδικής και προσκαλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δ. Πολυγύρου να εκφράσει και αυτή την αντίθεσή της στη μεταλλουργία χρυσού.

Υπογράφουν:

Σύλλογος Γυναικών Ορμύλιας “Ανδρομάχη”

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ορμύλιας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Ορμύλιας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ορμύλιας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ορμύλιας

Θεατρικός Πολιτιστικός Οργανισμός “Πολύτροπον”

Αετοί Ορμύλιας

Αετός Βατοπεδίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Βατοπεδίου

Ομάδα Θ – Όπως Θέα

Σύλλογος TAE KWO DO Σιθωνίας – Ορμύλιας

HP0025