Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Ψήφισμα Φοιτητών του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ψήφισμα – Καταγγελία

του Σ.Φ. Μαθηματικών Π.Κ.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απίστευτης κρατικής βίας, καταστολής και τρομοκρατίας που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών της Χαλκιδικής. Η τρομοκρατία ξεκίνησε με τις μαζικές εφόδους της αστυνομίας στα σπίτια των πολιτών της Χαλκιδικής, με δικαιολογία την επίθεση που έγινε στις εγκαταστάσεις του ορυχείου. Αυτές οι έφοδοι στα σπίτια των πολιτών έχουν απώτερο σκοπό την καταστολή των αγώνων των κατοίκων που έχουν εναντιωθεί στα χρυσορυχεία.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου οι κάτοικοι απαίτησαν να διεξαχθεί η τυπική διαδικασία, και όχι με την παρέμβαση δικαστικών, ΜΑΤ και χημικών. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν ξύλο και δακρυγόνα τα οποία δε δίστασαν να ρίξουν ακόμα και μέσα σε σχολείο με μαθητές που εκείνη την ώρα διαδήλωναν, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα. Τίθεται πλέον ξεκάθαρα το ζήτημα της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Με αυτή την κίνηση η Κυβέρνηση προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις όσον αφορά τον φυσικό και ορυκτό πλούτο της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο. Το ξεπούλημα στις Σκουριές είναι ενδεικτικό για το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στη Θράκη, νότια της Κρήτης κ.α. Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε είναι ότι ο λαός δεν εκχωρεί και δεν θυσιάζει το φυσικό του περιβάλλον στο βωμό του κέρδους των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών.

Αυτό που η Τρικομματική Κυβέρνηση ονομάζει «επενδύσεις» δεν είναι τίποτα άλλο από το ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας, εκχώρηση φυσικού και ορυκτού πλούτου στους ιμπεριαλιστές αλλά και ταυτόχρονη μετατροπή των εργαζομένων σε δούλους που θα δουλεύουν για αυτούς χωρίς εργασιακά δικαιώματα και μισθούς πείνας.

Κάτω τα χέρια από τις Σκουριές

Άμεση απελευθέρωση όλων των Συλληφθέντων

Ο Πρόεδρος, Πουρνάρας Δημήτριος
Ο Γραμματέας, Κυριάκος Γιώργος