Ανακοινώσεις / Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων τις Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΚΤΥΟ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΟΥ Σ.Μ.Α. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ
Εδώ και μια εβδομάδα στην Χαλκιδική αναβιώνουν αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν την εποχή που η χώρα μας ήταν αστυνομοκρατούμενη.
Με μαζικές προσαγωγές, πολύωρες εξαφανίσεις ανθρώπων και προσπάθεια κατασκευής ενόχων, έχει επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας με σκοπό να καμθεί ο αγώνας των κατοίκων.
Όμως η προσπάθεια αυτή πέφτει πάνω στη θέληση αυτού του λαού να υπερασπιστεί τον τόπο του, τα δάση, το νερό και τη ζωή του.
Ο αγώνας της Χαλκιδικής είναι πλέον κάτι παραπάνω από ένας αγώνας για το περιβάλλον.
Είναι η αντίσταση ενός λαού στις πολιτικές επιλογές, έχουν σκοπό να δώσουν τον τόπο μας βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Είναι αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία.
 
Εμείς οι κάτοικοι της Ευκαρπίας θα δώσουμε το παρόν στην κινητοποίηση των επιτροπών κατοίκων της Χαλκιδικής αυτή την Κυριακή. Μια βδομάδα μετά τη δίκη 8 συμπολιτών μας και λίγο πριν τις 3 νέες δίκες μελών μας για τον αγώνα που συνεχίζουν να δίνουν κατά της κατασκευής του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας, στεκόμαστε στο πλάι της Χαλκιδικής.
Γιατί είναι αγώνας κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου και δημοκρατικού ανθρώπου.
Οι απειλές, οι προσαγωγές, η αστυνομική βία, οι διώξεις και οι μηνύσεις δεν είναι ικανές να μας σταματήσουν.
Το δίκιο είναι με το μέρος μας.
 
Θα νικήσουμε!