Ψηφίσματα/Μηνύματα συμπαράστασης

Ανεξάρτητοι Έλληνες Χαλκιδικής: ΟΧΙ στην εξόρυξη

Oι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν συναινούμε και δεν θα συναινέσουμε σε κανένα περιβαλλοντολογικό έγκλημα στη Χαλκιδική.

Χωρίς να είμαστε ενάντια στους ανθρώπους που επιζητούν ένα μεροκάματο, για να μπορέσουν να επιβιώσουν κάτω από τις μνημονιακές πολιτικές. Χωρίς να είμαστε αντίθετοι στους ανθρώπους που ψάχνουν για δουλειά για να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα στο αύριο , ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι είμαστε ενάντια , αντίθετοι και απέναντι σε όλους αυτούς που υπογράψανε και στηρίζουν την ανοιχτή εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, που για μας αποτελεί ταφόπλακα στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής και του τόπου, ενός τόπου που εμείς, οι Χαλκιδικιώτες, τον κληρονομήσαμε από τους πατεράδες μας και τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας , στα οποία οφείλουμε και να τον παραδώσουμε, αν όχι σε καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον στην ίδια.

Ενώνοντας την φωνή μας, με αυτή των κατοίκων της Χαλκιδικής, εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, απαιτούμε από την κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας, να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ τις συμβάσεις με την εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»,να σταματήσει την καταστροφική δράση της και να προχωρήσει στη χάραξη μιας νέας πολιτικής αειφόρου ανάπτυξης για την περιοχή. Η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον αλλά κυρίως να έχει σαφή περιβαλλοντολογικό προσανατολισμό.ΝΑΙ στην ανάπτυξη ΟΧΙ όμως σε κάθε μορφή μετατροπής της περιοχής σε κρανίου τόπο. ΝΑΙ στην ανάπτυξη με εθνικό σχεδιασμό ΟΧΙ στη σκανδαλώδη εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφεροντων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουμε παρόν και θα αναπτύξουμε κάθε μορφή δράσης για να προστατεύσουμε τον τόπο μας και την ζωή μας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

. ΜΑΓΙΑΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

. ΓΕΡΟΥΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

. ΛΑΖΑΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

. ΜΠΑΡΜΠΑΡΩΞΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

. ΓΡΑΜΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

. ΚΑΡΑΚΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

. ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΠΑΡΗΣ

. ΠΛΑΓΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

. ΤΣΙΚΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ